Fuar alanına AİMSAD öncülüğünde yaklaşık 1000 metrekarelik bir alana üretim bandı kuruldu ve makineler İzmir’de Çocuk Esirgeme Kurumlarında kalan çocuklar için dolap üretti.
Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) ve TÜYAP işbirliği ile düzenlenen ve ağaç işleme makineleri ile mobilya ve orman ürünleri endüstrilerini bir araya getiren İZWOOD 2017 Fuarı, bu yıl çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yaptı. AİMSAD önderliğinde bir araya gelen MOSDER, MAKSDER ve MDF Yonga Levha Sanayicileri Derneği, fuar alanına 1000 metrekarelik bir üretim bandı kurdu. Dört gün boyunca burada son teknoloji, yüzde 100 yerli malı makinelerle iki farklı ebatta 100 adet dolap üretildi ve bu dolaplar fuarın son günü AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol ve TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay’a teslim edildi.
İlk kez Polonya’da gördükleri benzer bir projeyi MOSDER, MAKSDER ve MDF Yonga Levha Sanayicileri Derneği ile bir araya gelerek İZWOOD’ta hayata geçirdiklerini söyleyen AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, “Bu projenin bir benzerini ilk olarak Polonya’da gördük. Daha sonra ülkemiz şartlarına uyarlayarak, İzmir Fuarı’nda hayata geçirilmesine yönelik TÜYAP ile ilk görüşmemizi gerçekleştirdik. TÜYAP’tan da alınan olumlu cevaba istinaden İzmir Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile irtibata geçtik ve neye ihtiyaçları olduğunu sorduk. Dolaba ihtiyaçları olduğunu öğrenince de bu proje için tüm sektörü bir araya getiren bu projemizi MOSDER, MAKSDER ve MDF Yonga Levha Sanayicileri Derneği’ne sunduk. Diğer derneklerimizin de projemizi destekleme kararı alması akabinde her derneğin üzerine düşen görevleri tespit ettik. Bu bağlamda, AİMSAD olarak bizler üretimde kullanılacak olan makinelerin sağlanması; MOSDER’in ürün tasarlanması, imalat ve montaj sürecinin yönetilmesi; MDF Yonga Levha Sanayicileri Derneği’nin işlenecek panelleri temin etmesi; MAKSDER tarafından ise ortaya çıkan elbise dolaplarının aksesuarlarının karşılanması yönünde fikir birliğine vardık. TÜYAP tarafından da üretim hattı için bin metrekarelik bir alan, teknik destek ve tanıtım hususlarında destek aldık. Bu projeyle, tüm sektör taraflarının bir araya gelerek hem ortak proje yürütme algısını geliştirme hem de küçük de olsa bizim de sektör olarak yetim çocuklarımıza bir katkımız olsun istedik. Onların yüzünü güldürebildiysek ne mutlu bize” dedi.
“Diğer fuarlarımızda da farklı projeler yapmayı hedefliyoruz”
Mobilya Üretimi Sosyal Projesi’ne yönelik üretim için fuar alanında yaklaşık bin metrekarelik bir bölüm ayrıldığını dile getiren Mustafa Erol, bu bölümde makine parkuru, montaj ve depolama alanlarının oluşturulduğunu ve fuar boyunca 2 farklı ölçüde 100 elbise dolabının üretildiğini söyledi. Üretilen dolapların İzmir Valiliğine bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki çocuk yuvalarına hibe edildiğini açıklayan Erol, “Diğer fuarlarımızda da farklı projeler yapmayı hedefliyoruz. Hedefimiz ise birbirine hizmet eden sektörlerin dernekleriyle de birçok alanda proje geliştirip, devamlılığı sağlamaktır. 14-18 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 30’uncu Ağaç İşleme Makinesi Fuarı’nda da böyle bir proje yapmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay, projenin yerli ve milli unsurlarla gerçekleştirilen, çocuklara yönelik çok hayırlı bir proje olduğunu ifade ederek tüm proje katılımcılarına teşekkür etti.
TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü’de yaptığı konuşmada fuarcılıkta sosyal sorumluluk kapsamında önemli bir ilk gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda destek veren dernek ve firmalara teşekkür ederek, birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.